woensdag 22 april 2015

Praktisch : voor de fietsbegeleiders

Voor de fietsbegeleiders : 

- We verwachten jullie op school op het afgesproken uur (op dinsdagmorgen vertrekt het eerste groepje om 7,40 u.).

EHBO-setje 
- Jullie krijgen per groepje een EHBO-setje mee, een nieuwe folder met de route ( en de telefoonnummers van de leerkrachten en van Maarten), een fietsreparatiesetje en een geplastificeerd strookje met de knooppunten.

fietsreparatiesetje en strips om iets vast te binden 



Strookje met fietsknooppunten en strip om dit aan je stuur te bevestigen















- Maarten beschikt over een bestelwagen met aanhangwagen waarop een fietsrek is gemonteerd. Bij grote problemen (fiets of fietser kapot) bel je naar Maarten en zeg je waar je ongeveer bent. Dan komt hij zo dicht mogelijk bij het parcours (want onze fietsvriendelijke wegen zijn niet zo vriendelijk voor een auto) de leerling of de fiets ophalen. Wij hebben 1 reservefiets mee.

- Na een lange tocht langs de Leie moeten we in Komen rechtsaf. Let op dat je dit punt niet voorbijrijdt (anders wordt je tocht erg lang). Er wordt daar een grote pijl op de grond getekend. 

- In het dorp Hollebeke (eerste dorp na het fietsen naast de spoorweg) is er een plaspauze in de dorpsschool. Die school passeer je nadat je de kerk bent voorbij gereden (linkerkant van de weg).

- In Wijtschate wacht Maarten ons op met koekjes en een drankje. Dit zal deugd doen.

- Nog even op de tanden bijten en de Lork is in zicht.

Voor wie ons helpt bij de terugreis naar Lauwe : 


Jullie worden (indien jullie dit wensen) naar de Kemmel gevoerd door meester Tom en Valerie. Zij vertrekken aan De Stap om 11.15 u. De fietsen kunnen in de kar mee. 
Op Kemmel vertrekken we pas rond 13.15 (eerste groepje), misschien kunnen jullie samen iets eten in Kemmel-dorp of samen jullie picknick verorberen?

Hou rekening met de verkeersregels. Wijs kinderen erop als ze gevaarlijke toeren uithalen. Veiligheid voor alles ...


aan iedereen die ons helpt om er een leuke bosklas van te maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten